Duo maakt zich los

 

Na 6 ronden is het aantal leiders geslonken tot 2: Casper Schoppen en Samvel Ter-Sahakyan. Zij worden op een half punt gevolgd door 10 spelers.

Het moet wel heel gek lopen als de winnaar niet uit deze groep van 12 komt.

 

 

Aan bord 1 was de partij tussen Ter-Sahakyan en Koen Leenhouts voortdurend in evenwicht, maar wel steeds iets gemakkelijker voor de Armeniër. Toen vrijwel alle stukken geruild waren, leidde de superioriteit van het witte paard over de zwarte loper tot een alleraardigst mat.

 

Casper versloeg Nico Zwirs, nadat laatstgenoemde blunderde en een stuk verloor.

 

De partij tussen Vyacheslav Ikonnikov en Daniel Dardha had niet veel om het lijf, met uitzondering van een moment waarop Slava een stuk offerde. Daniel was zo verstandig om de gift niet aan te nemen.

 

Liam Vrolijk was hard op weg naar een overwinning op Nick Maatman, maar liet zijn voordeel verzanden.

 

Michal Krasenkow voegde zich ook bij de achtervolgers, daar zag het echter lang niet naar uit. Tegenstander Gilian Honkoop had groot, waarschijnlijk beslissend voordeel, maar de ervaren grootmeester vocht terug en won.

 

De Amerikaan Kirk Ghazarian versloeg Simon Provoost in een aardig paardeneindspel.

 

De groep met 5 punters wordt gecompleteerd door Jakob Pfreundt, die zich herstelde van zijn nederlaag in ronde 5, Rick Duijker en Rafael Goudriaan, die verrassend won van Merijn van Delft. Daar achter, met 4½ punt, een grote groep met o.a. Loek van Wely.

 

 

 

 

 

**

**